Supreme og Supreme Flex

Hvad er bredde/højde-forhold eller længde/højde-forhold?

Et fotos bredde/højde-forhold (eller længde/højde-forhold) er forholdet mellem dit billedes længde og bredde. De 2 mest almindelige bredde/højde-forhold i fotografi er 3:2 og 4:3. Tallet før kolon repræsenterer billedets længde, og tallet efter er bredden. Begge tal repræsenterer en proportion, og er ikke en specifik måling, som du kan se i billederne nedenfor.

3:2 er det traditionelle bredde/højde-forhold til udskrivning. Det fremstilles generelt af analoge kameraer. Det er bredde/højde-forholdet, som typisk resulterer i 10 x 15 cm udskriftsstørrelse.

I digital fotografering er der forskel på det anvendte bredde/højde-forhold afhængigt af kameratypen. Standardindstillingen for et kompaktkamera er 4:3. Digitale spejlreflekskameraer (Digital Single Lens Reflex Cameras, DSLR) har typisk et bredde/højde-forhold på 3:2 som standardindstilling.

Du kan ofte ændre bredde/højde-forholdet på dit digitale kamera. Se brugervejledningen for dit kamera, hvis du ønsker at ændre dit længde/bredde-forholdet.
Der er selvfølgelig andre bredde/højde-forhold, men de er knap så almindelige. Eksempler på andre bredde/højde-forhold er 5:4 og 1:1 (et firkantet billede).

Forhold 3:2 Forhold 3:2
Forhold 4:3 Forhold 4:3

Hvad er forskellen mellem Supreme Billeder eller Plakat og Supreme Flex Billeder eller Plakat?

Det kan umiddelbart se ud som om, dit kameras bredde-højde-forhold ikke er så vigtigt, men det kan påvirke dine digitale fototryk eller plakater.

Supreme billeder eller lakater
Når du vælger Supreme Billeder eller Plakat, trykkes dit foto i et fast bredde/højde-forhold på 3:2, uafhængigt af dit kameras bredde/højde-forhold.

+ : Du modtager alle dine tryk i samme standardstørrelse, uden at du behøver at bekymre dig om bredde/højde-forhold.
- : Du mister måske en del af dit foto eller plakat.

Eksempel: Du vælger et Supreme Billede på 10 x 15. Når dit oprindelige foto har et bredde/højde-forhold på 4:3, bearbejdes dit foto, så det passer til det faste bredde/højde-forhold på 3:2. Du modtager et tryk med en størrelse på 10 x 15 cm.

Original bild Original bild
Utskriven bild Utskriven bild

Supreme Flex Billeder eller Plakater
Når du vælger Supreme Flex Billeder eller Plakat, trykkes dine fotos ifølge dit fotos oprindelige bredde/højde-forhold.

+ : Du mister ikke noget af dit oprindelige foto, og din fotokomposition respekteres.
- : Dit fototryks længste størrelse kan variere i de forskellige tryk, du bestiller.

Eksempel: Du vælger et Supreme Flex Billede i størrelse 10. Når dit oprindelige foto har et bredde/højdeforhold på 4:3, er dit fotos korteste side fastsat til 10cm, og dit fotos længste side varierer efter det oprindelige fotos bredde/højde-forhold. I dette tilfælde modtager du et foto, som er 10 cm x 13,3 cm.

Original bild Original bild
Utskriven bild Utskriven bild

Hvad er den maksimale længde for Standard Flex Billeder?

min.mak.
Str.99 cm18 cm
Str.1010 cm18 cm
Str.1111 cm18 cm
Str.1313 cm20 cm
9 cm
10 cm
11 cm
13 cm

Hvad er den nøjagtige størrelse for mine fototryk?

Siden starten af analog fotografering har størrelsen på fotopapir været angivet i tommer. En tomme er ca. 2,54 cm.
Standardfotoformatet, som bruges i Europa, omregnes til cm og rundes op/ned til nærmeste hele cm. Dette giver en lille forskel mellem en omtalte og faktiske papirstørrelse.
F.eks. er størrelserne 9 cm, 10 cm, 11 cm, 13 cm, 20 cm og 30 cm faktisk 8,9 cm, 10,2 cm, 11,4 cm, 12,7 cm, 20,3 cm og 30,5 cm brede.