Luk

Varekurv

Din varekurv er tom.

Supreme og Supreme Flex

Hvad er bredde/højde-forhold eller længde/højde-forhold?

Et fotos bredde/højde-forhold (eller længde/højde-forhold) er forholdet mellem dit billedes længde og bredde. De 2 mest almindelige bredde/højde-forhold i fotografi er 3:2 og 4:3. Tallet før kolon repræsenterer billedets længde, og tallet efter er bredden. Begge tal repræsenterer en proportion, og er ikke en specifik måling, som du kan se i billederne nedenfor.

3:2 er det traditionelle bredde/højde-forhold til udskrivning. Det fremstilles generelt af analoge kameraer. Det er bredde/højde-forholdet, som typisk resulterer i 10 x 15 cm udskriftsstørrelse.

I digital fotografering er der forskel på det anvendte bredde/højde-forhold afhængigt af kameratypen. Standardindstillingen for et kompaktkamera er 4:3. Digitale spejlreflekskameraer (Digital Single Lens Reflex Cameras, DSLR) har typisk et bredde/højde-forhold på 3:2 som standardindstilling.

Du kan ofte ændre bredde/højde-forholdet på dit digitale kamera. Se brugervejledningen for dit kamera, hvis du ønsker at ændre dit længde/bredde-forholdet.
Der er selvfølgelig andre bredde/højde-forhold, men de er knap så almindelige. Eksempler på andre bredde/højde-forhold er 5:4 og 1:1 (et firkantet billede).

Forhold 3:2 Forhold 3:2
Forhold 4:3 Forhold 4:3

Hvad er forskellen mellem Supreme Billeder eller Plakat og Supreme Flex Billeder eller Plakat?

Det kan umiddelbart se ud som om, dit kameras bredde-højde-forhold ikke er så vigtigt, men det kan påvirke dine digitale fototryk eller plakater.

Supreme billeder eller lakater
Når du vælger Supreme Billeder eller Plakat, trykkes dit foto i et fast bredde/højde-forhold på 3:2, uafhængigt af dit kameras bredde/højde-forhold.

+ : Du modtager alle dine tryk i samme standardstørrelse, uden at du behøver at bekymre dig om bredde/højde-forhold.
- : Du mister måske en del af dit foto eller plakat.

Eksempel: Du vælger et Supreme Billede på 10 x 15. Når dit oprindelige foto har et bredde/højde-forhold på 4:3, bearbejdes dit foto, så det passer til det faste bredde/højde-forhold på 3:2. Du modtager et tryk med en størrelse på 10 x 15 cm.

Original bild Original bild
Utskriven bild Utskriven bild

Supreme Flex Billeder eller Plakater
Når du vælger Supreme Flex Billeder eller Plakat, trykkes dine fotos ifølge dit fotos oprindelige bredde/højde-forhold.

+ : Du mister ikke noget af dit oprindelige foto, og din fotokomposition respekteres.
- : Dit fototryks længste størrelse kan variere i de forskellige tryk, du bestiller.

Eksempel: Du vælger et Supreme Flex Billede i størrelse 10. Når dit oprindelige foto har et bredde/højdeforhold på 4:3, er dit fotos korteste side fastsat til 10cm, og dit fotos længste side varierer efter det oprindelige fotos bredde/højde-forhold. I dette tilfælde modtager du et foto, som er 10 cm x 13,3 cm.

Original bild Original bild
Utskriven bild Utskriven bild

Hvad er den maksimale længde for Standard Flex Billeder?

min.mak.
Str.99 cm18 cm
Str.1010 cm18 cm
Str.1111 cm18 cm
Str.1313 cm20 cm
9 cm
10 cm
11 cm
13 cm

Hvad er den nøjagtige størrelse for mine fototryk?

Siden starten af analog fotografering har størrelsen på fotopapir været angivet i tommer. En tomme er ca. 2,54 cm.
Standardfotoformatet, som bruges i Europa, omregnes til cm og rundes op/ned til nærmeste hele cm. Dette giver en lille forskel mellem en omtalte og faktiske papirstørrelse.
F.eks. er størrelserne 9, 10 cm, 11, 13, 20 og 30 faktisk 8,9 cm, 10,2 cm, 11,4 cm, 12,7 cm, 20,3 cm og 30,5 cm.