Vinterferie – 10 sjove ting at lave sammen med børnene ⛷️

Vinterferie – 10 sjove ting at lave sammen med børnene ⛷️

Vinterferien nærmer sig! Vi har samlet vores 10 bedste tips til sjove vinterferieaktiviteter med børnene, som du kan lave derhjemme eller tæt på hjemmet. Du behøver ikke rejse langt væk for at sørge for, at vinterferien bliver både sjov og værd at huske. Se vores store vinterferieguide herunder, den indeholder alt, hvad du skal bruge til dejlige fridage sammen med familien! 🤗

1. Lav jeres eget puslespil og læg det sammen!

At lægge puslespil har aldrig været mere inde og sjovt. Det bliver endnu sjovere, hvis I lægger jeres eget puslespil. Hos Smartphoto kan du nemt lave puslespil af dine fotos. Vælg mellem puslespil til børn med 30 tykke puslebrikker af MDF og puslespil med 24 til 500 brikker! Hvis du elsker DIY og har små børn, så må du bare se dette sjove og nemme DIY til hvordan du laver et personligt knoppuslespil.

2. Byg en hule af valgfrit materiale afhængigt af vejret!

En undervurderet aktivitet der kan give mange sjove timer. Den kan også helt tillpasses efter vejret. Ingen sne, men regn og rusk? Byg en hule indendørs af tæpper og puder i læssevis. Er I så heldige, at I har sne i vinterferien – byg en iglo! Sol men ingen sne? Tag på skovtur og saml pinde og grene og begynd at bygge. Glem ikke at tage en madkasse med. Vil du have endnu flere sjove tips til en god udflugt – læs mere her.

3. Tilegn vinterferien til at forny børnenes skrivehjørne!

Vinterferien giver en tiltrængt pause fra skolen. Benyt lejligheden til at motivere skolearbejdet endnu mere. Hvad med at lave en egen DIY-opslagstavle? Læs mere om, hvordan du kan lave din egen opslagstavle her. Der er også flere andre måder du kan gøre skolen og skoleopgaverne lidt sjovere på. Tjek denne side, hvor vi har samlet vore bedste tips til en sjovere skoledag!

4. Skab billeder og andre smukke ting af børnenes tegninger

Har du børn i førskole – og i skolealderen, så er der garanteret ingen mangel på tegninger hjemme hos jer. Benyt vinterferien til at lave noget sjovt sammen af alle tegningerne. Se vores DIY-film herunder for at se forslag til, hvad I kan lave. Vil du hellere læse vores trin-for-trin-guide, så kan du gøre det i dette blogindlæg.

5. Vinterferien – den store sportudfordring!

Først og fremmest skal en vinterferie dreje sig om sport og motion! Så, ud med jer og bevæg jer sammen hele familien! Det kan være alt fra en kælketur (hvis I er heldige og har sne) til at arrangere en sjov femkamp eller en lang Geocachingtur i et nyt område! Der så mange sjove ting, man kan finde på for at sætte fuld fart på ferien.

6. Lav jeres egen ler og bag kager i store mængder

Mange børn elsker at pusle og lege med ler. Vidste du, at det er supernemt (og billigt) at lave sin egen ler? Her er vores yndlingsopskrift fra Ekotipset til en holdbar og giftfri ler, som du nemt kan lave derhjemme. Leret holder i flere måneder, hvis du opbevarer det i lufttætte dåser. Farv leret i forskellige farver og lav flotte dåser med etiketter – disse sælges i sæt med 12 dåser.

Opskrift på giftfrit ler fra @ekotipset

DU SKAL BRUGE:

• Økologisk hvedemel, 2,25 dl
• Salt, 1.1 dl
• Økologisk olie, 0,5 msk
• Økologisk citron-/limejuice, 1 msk
• Kogende vand, 2,25 dl
• Evt. farvesætning (jeg farvede med gurkemeje, blå spirulina og rød frugtfarve) 🌈

SÅDAN GØR MAN:

1. Bland alle tørre ingredienser i en gryde.
2. Tilsæt olie, citronjuice, evt. farve og kogende vand og rør rundt.
3. Sæt gryden på komfuret på middelvarme og rør rundt til degen giver slip på kanterne.
4. Lad den køle af og ælt grundigt.
5. Klar!

Opskrift fra ekotipset.

Tilsidst kommer her et ekstratip til jer der vil prøve noget nyt! Et nyt slags “ler” som minder om en blanding mellem slime og ler. Så må I bare prøve Ekotipsets trylleler – Oobleck!

DU SKAL BRUGE:

• Økologisk majsstivelse, 4 dl
• Vand, 2 dl
• Evt. tilsat farve, jeg brugte blå økologisk spirulina, men et par dråber frugtfarve er fint! 🦋

SÅDAN GØR MAN:

  • Bland vand med majsstivelse og farve i en skål.
  • Klar! 

Opskrift fra ekotipset.

7. Arranger en spilleaften i vinterferien

At spille spil er sjovt, og så er det nemt at variere afhængigt af børnenes alder. Dediker en aften i vinterferien til at holde en rigtig hyggelig spilleaften. Hvad med spillekort, dominokort, Kvartet eller memokort. Eller hvorfor ikke et huskespil med jeres egne billeder på! Fås både som et nemt huskespil at skabe online eller som et DIY, som du laver af etiketter og runde træknapper – læs trin-for-trin guiden her.

8. Leg med sæbebobler 

At lege med sæbebobler kan underholde både store og små. Bestil sæbebobler med personlig emballage her. Sæbeboblerne fås i en pakke med 12 styk, fyldt med sæbebobler.

Men når de er tomme, så kan I nemt lave jeres egne sæbebobler. Gør sådan her: Bland 1/2 deciliter opvaskemiddel, 1 teske sukker eller flormelis og 1/2 deciliter glycerol (købes på apoteket). Bland med 2-5 deciliter vand, og derefter kan I blæse bobler i hele vinterferien!

9. Forberedelse til næste fødselsdag 🎈

Kan I lide at klippeklistre, og er der nogen i familien, der har fødselsdag snart? Benyt tiden i vinterferien til at lave pynt og flotte detaljer til fødselsdagen! Se for eksempel på de her supersøde slikposer! Hvem vil ikke bygge sin egen lille snemand af marshmallows 😍.

Når I alligevel er i gang med at pusle, så kan du også tjekke denne side med masser af gode tips til sjove ting til festen!

10. Tag på junglesafari (bamsejagt) derhjemme!

Vi afslutter med et yndlingstip! Lad vinterferien blive et eventyr at huske i lang tid og lad børnene tage på bamsejagt derhjemme! En slags gemmeleg, hvor tøjdyrene er dem der har gemt sig. Vil I gøre det ekstra spændende kan I lave snedige ledetråde, eller måske gemme bamserne efter kategori. For eksempel: dyr der bor på savannen, har gemt sig…. Så kan I snakke om, hvorhenne de forskellige dyr bor og lever. Som præmie kan børnene få hver sin ven at hygge sig med!

Leder du efter endnu mere inspiration? Tjek disse indlæg!

Hjemme med børnene? 5 ideer til aktiviteter med børn!

Tips til at have det sjovt med børnene!

5 tip – Enkle aktiviteter til hele familien!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *