VIDEO DIY – fra knoppuslespil til fotopuslespil på nogle få minutter!

VIDEO DIY – fra knoppuslespil til fotopuslespil på nogle få minutter!

Blæs nyt liv i et knoppuslespil med hjælp af fotos! Det perfekte DIY-tip til alle småbørnsforældre! Leder du efter en nem og sjov aktivitet, som dit barn kan hygge sig med i lang tid? I denne “DIY på et minut” blæser vi nyt liv i et gammelt knoppuslespil ved at lime fotos fast under hver puslebrik. Noget gammelt forvandles til noget nyt på kun få minutter ved hjælp af nogle fotos, saks, blyant og limpistol. Læs hele vores trin-for-trin-guide i dette blogindlæg desuden kan du også se vores video, DIY på et minut.

https://youtu.be/whY3ieE4nKM  

Du skal bruge:

Sådan gør man:

1. Tegn formen af på puslebrikken på billedet

Start med at parre hver puslebrik med et foto, med andre ord, vælg hvilket billede du ønsker at have under hver puslebrik. Læg derefter din puslebrik oven på fotoet og tegn formen af ved hjælp af en blyant. Et tip er at sørge for at fremkalde billeder, sådan at der kommer et nærbillede af vedkommendes ansigt under hver puslebrik. For eksempel kan valg af et billede i fuld format gøre det vanskeligt for dit barn at se, hvem der er på billedet. Sørg for, at der både er mennesker, husdyr og måske endda legetøj/tøjdyr med på billederne, som dit barn synes om.

2. Klip dine billeder ud efter den linje du har tegnet

Derefter klipper du de billeder ud, som du har valgt, efter den streg du har tegnet. Synes du, det er svært at få plads til billedet i formen? Det vil sige, det er vanskeligt at få den præcis rigtige størrelse. Så kan det svare sig at klippe dit foto lidt mindre end selve puslebrikken.

3. Lim dine billeder fast i formen på puslespillet

Lim derefter dine billeder fast ved hjælp af en limpistol eller noget andet lim, som sidder godt fast. Hvis du vælger at lime med limpistol, så er vores tip ikke at lægge et alt for tykt lag af lim. Det kan let danne store klumper, der kan gøre det svært at få plads til puslebrikken i formen.

Tænk på, at produkter vi skaber selv, sjældent har samme holdbarhed som de fabriksfremstillede. Derfor må du ikke lade dit barn uden opsyn med puslespillet. Advarsel, indeholder små dele/fare for kvælning.

4. Nu skal vi lege – “perfekt til tittitlegen”

Dit gamle puslespil har nu fået et helt nyt look og er til dels blevet en anden type af legetøj. Ud over at pusle med puslespil og at lære, hvilke brikker i puslespillet der passer i hvilken form, kan dit barn også lege “tittit-legen”. Dette ved at løfte og lægge samme puslebrik op og ned, og gang på gang sige – Tittit mormor, tittit farfar, og så videre!

Et andet tip er at tage puslespillet frem om aftenen og sige godnat til alle, som dit barn elsker ved at lægge puslebrikkerne på plads en og en, ligesom når du lægger dit barn i seng og putter dynen på plads.

Frem for alt håber vi, at dit knoppuslespil med fotos giver dig og dit barn meget glæde sammen.

Har du lyst til at lave endnu flere spil med fotos?

Knoppuslespil med foto

Her kommer flere tip til sjove spil med fotos. Du kan finde flere spil på smartphoto.dk kortspil, memokort, dominokort og kvartet som du kan skabe ved hjælp af dine fotos. Der er også almindelige puslespil og huskespil.

Du er velkommen til at vise det knoppuslespil du har lavet sammen med os!

Vi elsker at se, når I skaber med jeres billeder! I må derfor gerne dele jeres færdige knoppuslespil med os, ved at tagge os på instagram! Brug bare #mysmartphoto, en hashtag hvor vi lader vores kunder inspirere hinanden til at skabe sjove og smukke ting ved hjælp af fotos!

Held og lykke med dit puslespil!

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *