🎅 Sådan laver du hjemmelavede julekort med pop-up-effekt– DIY VIDEO

🎅 Sådan laver du hjemmelavede julekort med pop-up-effekt– DIY VIDEO

At lave hjemmelavede julekort er både sjovt og rigtig nemt! Vi er så glade for endelig at komme i gang med at juleklippeklistre igen! 🎅 Årets første juleklippeklister er dette supersøde DIY-julekort formet som en julegave 🎁. Et pop-up-kort hvor du løfter på låget, og så kommer der en sød julenisse frem., Det kan fx være et foto af familien eller af hunden! I vores video om sjove DIY-julekort kan du hurtigt se, hvordan du gør. Eller så kan du læse hele vores trin-for-trin-guide herunder for at se, hvordan du laver dette julekort.

✂️ Dette skal du bruge for at lave et DIY-julekort:

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Sådan gør man:

1. Marker alle dele – download gratis skabelon

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Start med at markere dine dele på de papirer, som du har valgt til dit pop-up-kort. Desuden giver vi dig en gratis skabelon, som du kan printe ud og bruge, når du laver dit hjemmelavede julekort. Du kan downloade din skabelon her. Derefter bruger du din skabelon til at markere de forskellige dele til dit pop-up-kort. “Box” og “tab” skal have én farve og “lid” og “ribbon” en anden farve. Brug en blyant til at markere delene på dit farvede papir. Du er allerede nu godt i gang med et sjovt julekort, som skaber glæde hos familie eller venner.. 

2. Klip delene ud

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

I næste trin tager du din saks frem og klipper alle dele ud til dit Pop-up-kort. Sorter dem gerne i to bunker efter hvilken farve, delen har. Og så begynder det sjove: nemlig at samle dit eget hjemmelavede julekort.

3. Lim pop-up-kortet sammen på denne måde

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Start med at lime de dele fast, som udgør dit pakkebånd. De hedder “ribbon” i din skabelon. Brug en universallim af høj kvalitet, så du ikke risikerer, at delene på dit hjemmelavede julekort falder af, når modtageren åbner dit kort.

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Når dine “pakkebånd” er kommet på plads, så vender du dit kort om, så du nu har bagsiden på kortet vendt opad. Nu skal du lime delen “tab” fast på den øverste kant på den store del. Her er det vigtigt, at du kun limer den fast på cirka 1 cm på hver side, så du derefter kan trække dit foto igennem hullet, der nu er dannet i midten. På billedet ser du, at kanterne sidder fast, imens midten er fri.

4. Fastgør fotoet på ispinden

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Derefter er det tid til at montere ispinden på dit valgte foto. Start med at prøve efter, om dit foto får plats igennem din “tab” på bagsiden af dit  DIY-julekort. Du er nødt til at klippe noget af dit foto på bredden på begge sider. Tag derefter din ispind og læg et rigeligt lag lim på, og lad det derefter tørre. Du skal placere ispinden, så du har en lille del af den, som stikker op henover dit foto og en lidt større del, som stikker ud nedenfor.

5. Fastgør dit låg og pakkesløjferne på dit foto

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Nu er det tid til at fastgøre ”låget” på pakken på dit hjemmelavede julekort. Dette er den del af skabelonen, som hedder “lid”. Sørg for, at hele ispinden bliver dækket af låget. På samme måde placerer du derefter din pakkesløjfe, der hvor du vil have den. Derefter limer du sløjfen fast. Det kan dog være nødvendigt, at du bruger en stærkere lim, eller måske endda en limpistol for at sløjfen skal sidde ordentligt fast. Hæng i, nu er du næsten færdig med dit hjemmelavede julekort.

6. Saml dit Pop-Up-kort

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Når alle dele er på plads og har tørret ordentligt, er det endelig tid til at samle dit hjemmelavede julekort. Vend “julegaven” om, og træk forsigtigt ispinden og fotoet ned igennem delen ”tab” ovenfra. Prøv derefter, ved at trykke ispinden op og ned, at åbne og lukke låget på din julegave. Blev dit DIY-julekort ikke bare rigtig flot?

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Afslutningsvis håber vi, at du synes lige så godt om at jule klippeklistre, som vi gjorde! Prøv at lave flere forskellige, unikke DIY-julekort ved at bruge forskellige farver på dine papirer eller forskellige fotos.

Hjemmelavede pop-up-kort til alle anledninger

Et pop-up-kort er et godt bud på et format til årets DIY-julekort, men egentlig kan det bruges til anledninger året rundt. Lav fx pop-up-kort med billeder af fødselaren eller brudeparret, eller tænk ud af boksen og lav små fine pop-up-kort og brug dem til bordkort til årets julebord.
Udover de populære pop-up-kort, så findes der masser af andre formater som ville passe gode til årets hjemmelavede julekort. I afsnittene herunder har vi fundet nogle gode alternativer frem.

Skab personlige og sjove julekort af dine fotos!

I år føles det ekstra vigtigt at kunne ønske en Glædelig Jul til alle vore nære og kære. Måske kan du ikke fejre julen med alle dem du ville? Så kan du i stedet sende et personligt og sjovt julekort, som skaber glæde hos modtageren. Der er flere måder man kan bruge sine fotos til at lave sjove julekort på. Pop-Up-kortet er en måde. Hvis du vil du sende flere end du kan nå at klippeklistre sammen selv, så er der heldigvis andre – og nemmere veje – til et flot hjemmelavet julekort.. På Smartphoto kan du nemlig skabe personlige og sjove julekort online – vi har et kæmpe udvalg af skabeloner til dit hjemmelavede julekort og vi guider dig trin for trin.Herunder kan du se et udsnit af udvalget, men der er meget mere hvor det kommer fra:

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Foldede julekort

Et smukt foldet kort, som kan fås i flere formater: Liggende, stående eller kvadratiskte (14,3 x 14,3 cm). Liggende og stående kort kan desuden fås i to forskellige størrelser: Standard (14,3 x 10,0 cm) og panorama (19,6 x 9,3 cm).

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Sjove julekort i kreative former

Et hjemmelavet julekort behøver ikke have traditionelle former. Vi har samlet en række sjove julekort i alternative former – til dig som er kreativ og tør tænke ud af boksen, når årets julekort skal designes.

Disse sjove julekort fås i formerne spids (billedet her ved siden af), sky og vinge. Klik her for at se alle valgmulighederne. Fås både som stående og liggende julekort.

Sådan laver du et pop-up julekort med foto!

Hjemmelavede julekort med effektlak

Et spændende DIY-julekort, hvor en del af trykket har en lakeffekt, som gør, at det glitrer,  når du vinkler dit julekort frem og tilbage. Kan fås både som stående og liggende kort. Du finder alle julekort med effektlak her.

Vil du se flere tips om juleklippeklistre? Følg vores YouTube-kanal og abonnér naturligvis på bloggen, så bliver vi rigtig glade!

Held og lykke med dit personlige DIY-julekort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *