DIY VIDEO – Sådan laver du en moderne fotokalender!

DIY VIDEO – Sådan laver du en moderne fotokalender!

Skab nemt en fotokalender af dine fotos. Dette DIY-tip er perfekt til dig, der vil piffe hjemmekontoret, entreen eller måske køkkenet op! Denne moderne og stilrene skrivebordskalender er både flot og nem at lave. Tallene kan du desuden genbruge fra år til år. Læs vores nemme trin-for-trin-guide eller se DIY-videoen for at se, hvordan du gør. 🤗

Dette skal du bruge for at skabe din fotokalender:

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Sådan gør man:

1. Bor tre huller i træpladen

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Start med at sikre dig, du har to stykker krydsfiner. Du bestemmer størrelsen på pladerne ud fra bredden på billederne og hvor meget marginal og synligt træ, du ønsker. Derefter lægger du din kalenderoversigt på og to tal ved siden af hinanden, for at se hvor dine huller skal være. Marker med en blyant og bor derefter tre huller i din træplade.

2. Fastgør metalringene

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Derefter tager du dine tre metalringe frem og sætter en ring fast i hvert hul. Vi har valgt at bruge metalalringe eller ringklemmer, som de også kaldes. Men du kan lige så godt bruge skruekroge eller mindre søm. Husk bare, at de skal kunne holde til 12 månedsbilleder og 10 billeder til datoer (tallene 0-9) på hver krog/ring.

3. Lim træpladerne sammen

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Nu skal du lime den mindre træplade fast i den nederste kant på den større plade, så den danner foden eller basen til din fotokalender. Først og fremmest gælder det om at bruge en limpistol, så det virkelig holder. Pres pladen ordentlig fast og hold den fast i en stående position, til limen er tørret.

4. Lav et hul i billederne

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Nu tager du din hultang frem og laver et hul i midten af overkanten på hvert billede (både på månedsoversigten og tallene). Et tip er at bruge et billede som skabelon, så hullet havner på samme sted på hvert billede. Det vil også føre til, at billederne hænger flot i en lige bunke, når din fotokalender er færdig.

5. Hæng dine billeder op

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Nu kommer vi til det sjoveste trin i dette DIY, nemlig at hænge billederne op og se det færdige resultat af din fotokalender. Hæng dine månedsbilleder længst til venstre. Derefter har du datoerne til højre. De midterste billeder er ti-tallet på datoerne, så der hænger du tal fra 0-3 og allerlængst til højre er ental, her skal du bruge tallene 0-9. Her findes tallene 0-3 to gange, når du downloader skabelonen til dine tal. Så tænk på at hente samtlige tal i den mappe, du downloader som billeder på luksuspapir for at din fotokalender skal blive komplet.

Nu er din fotokalender klar, og det er bare at nyde resultatet. Det bedste er, at denne fotokalender kan du bruge  år efter år! Det eneste, du skal skifte ud, er månedsbillederne. Blev den ikke bare flot? Passer perfekt ind i dit hjemmekontor.

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Andre måder at skabe en fotokalender på!

Afslutningsvis, til dig der elsker fotokalendere og vil have flere varianter! Eller, hvis du helt enkelt bare ikke har tid til at lave denne flotte DIY fotokalender. Ingen problemer, der er masser af færdigdesignede fotokalendere på Smartphoto.dk, Du skal bare uploade dine billeder og gå i gang med at skabe direkte online. Her er vores bedste tips:

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Vægkalender

Vores første tip er en rigtig yndlingsjulegave – vores vægkalender med foto. Den fås i flere forskellige formater og størrelser. Den, vi viser på billedet, er storsælgeren vægkalender A4. Her finder du alle vægkalendere.

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Familiekalender

Derefter har vi Familiekalenderen, den bedste fotokalender, når det handler om at holde orden på alle familiemedlemmers aktiviteter. Du skaber en kolonne per familiemedlem (3-5 kolonner) og derefter skriver du nemt et notat om det, der skal ske den dag for det familiemedlem. 

Sådan laver du en moderne fotokalender!

Bordkalender

Til sidst vil vi give et tip om denne flotte fotokalender. Vil du have en kalender, som kan stå på en kommode, skrivebord eller en hylde? Så er en bordkalender med spiral det, du leder efter. Denne fotokalender fås i to størrelser, og du finder dem her.

Vil du se hele Smartphotos store udbud af fotokalendere, kan du besøge os på denne side. Her har vi samlet alle fotokalendere, som du kan skabe med hjælp af dine fotos.

Held og lykke med din DIY-kalender, og husk at fotografere din fotokalender og tagge @smartphoto.dk og brug gerne #mysmartphoto. Vi elsker at se det, I skaber ved hjælp af jeres fotos!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *