Hjemme med børnene? 5 ideer til aktiviteter med børn!

Hjemme med børnene? 5 ideer til aktiviteter med børn!

Hvad skal I fordrive tiden med og hvordan får I aktiveret børnene hjemme? Det giver vi vores bedste bud her, hvor vi har samlet 5 ideer til aktiviteter med børn.

Kast jer over praktiske, hyggelige eller lærerige projekter. Det er umuligt at holde børnene beskæftiget med læsning og lektier hele dagen – heldigvis er der masser af andre lærerige aktiviteter at kaste sig ud i, også selv om det meste skal foregå inden for hjemmets fire vægge. Her er et par eksempler på, hvad I kan lave derhjemme:

Aktiviteter med børn

1. Afprøv forskellige bageopskrifter

Afprøv nye bageopskrifter. Er dit barn i indskolingen eller på mellemtrinnet, så er det en god mulighed for at øve sig i at læse opskrifter og lære om deciliter, milliliter, gram og de andre måleenheder som vi bruger, når vi bager. Bagning er desuden en god anledning til at stifte bekendtskab med forskellige ingredienser og teknikker i køkkenet – og så giver det et resultat, som hele familien kan nyde samlet ved spisebordet.

Hvis I vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan I notere jeres yndlingsopskrifter og tage billeder af de færdige resultater. Det kan nemlig bruges som udgangspunkt for at lave jeres egen, personlige kogebog. Hos Smartphoto kan du designe din egen opskriftsbog med 6 forskellige kapitler. Hvert familiemedlem får mulighed for at bidrage med deres ersonlige favoritter. Kom i gang med kogebogen her: Lav din egen kogebog.

Aktiviteter med børn

Vil I rose børnenes indsats i køkkenet, så kan I også designe personlige forklæder med billede og navn som tak for hjælpen.

2. Få jord under neglene

Aktiviteter med børn

Har dine planter brug for mere plads eller ny jord? Så lad børnene hjælpe med omplantningen. Det er en god mulighed for at få en snak om, hvordan man passer god på sine planter og lære dem om de forskellige typer af stueplanter, I har hjemme; hvad der får dem til at trives og gro og hvor de er bedst placeret i huset. Omplantning virker umiddelbart ikke om den mest børnevenlige aktivitet, men det kan det hurtigt blive. På smartphoto kan du nemlig designe dine egne urtepotter med billede, farver og tekst – det kan være startskuddet til at engagere børnene i arbejdet med
omplantning. Kom i gang her.

3. Hyg jer med spil

De fleste familier samles indimellem om brætspil, kortspil eller puslespil. Det er hyggeligt, udfordrende og styrker sammenholdet. I disse dage er der masser af tid til at lære et nyt spil at kende – det kan fx være en ny slags kortspil eller et puslespil med flere brikker end børnene hidtil har været udfordret med.

På smartphoto kan I designe jeres helt eget kortspil med billeder af familiens medlemmer eller med pletskud fra en god ferie. I kan også bruge et af jeres familiefotos til at lave et puslespil, som I kan hjælpes med at samle.

4. Leg og vær kreative sammen

Der findes masser af lege og kreative aktiviteter med børn, som kan foregå inden for hjemmets fire vægge. Her er et par bud på, hvad i kan lave og lege, mens I venter på, at skoler og institutioner åbner igen.

  • Lav påskepynt sammen
Aktiviteter med børn

Det er snart påske og de mange dage derhjemme er en oplagt mulighed for at lave påskepynt til hjemmet, klippe gækkebreve til bedsteforældrene eller så karse i bomuld. Der er kort sagt masser af bud på påskerelaterede aktiviteter med børn – det er bare at finde saks, papir og maling frem. 


  • Gemmeleg, tampen brænder eller pudekamp

Sjove aktiviteter med børn kræver ikke nødvendigvis nytænkning eller flere timers forberedelse. Genbesøger I gamle lege som gemmeleg, tampen brænder eller pudekamp, vil I hurtigt finde ud af, at de stadig har stor underholdningsværdi.

5. Få frisk luft

Aktiviteter med børn

Selv om anbefalingerne lyder på så vidt muligt at blive indendørs, så er der ikke noget i vejen for at tage børnene med ud at gå en lang tur i skoven eller tage op på fodboldbanerne og brænde noget energi af.

Se det om dagens idræts- eller natur og teknologi-time. En tur i skoven kan hurtigt blive til en interessant snak om de forskellige træer eller livet i skovbunden. Lær fx dine børn at kende forskel på bøg, birk, eg og andre typer af træer og lav herefter en quiz, hvor de skal gætte på de træer, I går forbi. Der findes masser af gode udendørsaktiviteter med børn – og de fleste af dem kan sagtens gennemføres med lidt sund fornuft.

Læg en plan og involver børnene

Børn er mest motiverede, hvis de selv må være med til at bestemme. Derfor kan det være en god idé at starte ugen med at samles omkring spisebordet og brainstorme på aktiviteter. De fleste familier kan have glæde af at lave en skema for dagens program, som hænger på køleskabet – det gør det let at forholde sig til og minder lidt om det, børnene kender fra en almindelig skoledag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *