I fotolaboratoriet – når din fotobog bliver til!

I fotolaboratoriet – når din fotobog bliver til!

Det første trin, når du skaber en fotobog, er at vælge dine bedste fotos og derefter finde den fotobog, du vil skabe. Du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge på at få en stilfuld og personlig fotobog fyldt med billeder, tekster og små detaljer, der hjælper dig med at huske de specielle lejligheder. Når du er færdig og trykker på bestilknappen, er det blot at spændt vente på, at pakken med din fotobog kommer med posten. Men hvad sker der, når du trykker på knappen, og vi overtager det videre arbejde? I dag agter vi at tage dig med bag kulisserne og ind i vores hjerte – vores fotolaboratorium. Velkommen hjem til os 🙂

Fotobok

Hver dag skaber der hundredvis af fotobøger fotobøger i vores fotolaboratorium . Fotobøger i flere forskellige størrelser og med forskellige papirtyper og finish.

1. Sådan laver vi din fotobog – velkommen til vores fotolaboratorium

Fotobok - på väg in i fotolabbet

Vi træder ind i fotolaboratoriet. Det er her, dine fotos begynder deres rejse fra digitale filer til fysiske produkter.

Vores fotolaboratorium ligger i en separat del af ejendommen. Dette skyldes, at laboratoriet skal have en vis fugtighed og temperatur, alt for at få de perfekte betingelser for at skabe fotobøger i høj kvalitet. Hvis der for eksempel er for høj luftfugtighed, kan papiret absorbere fugtigheden, og så påvirkes det endelige produkt, og i værste fald kan fotosidene gå i stykker.

2. Fotobog – indgående ordrer

Alle ordrer placeret på vores hjemmeside vises på digitale skærme i laboratoriet. Derefter sendes en stregkode med al information om din ordre til trykpressen. På en almindelig dag arbejder cirka 25 personer med at konvertere digitale minder til fotobøger.

Fotobok - inkommande beställningar

3. Sådan trykkes dine fotobogsider

Fotobøger med blødt omslag og vores fotohæfter (enklere type fotobog) udskrives på en Xerox og en HP-printer. Hver dag forlader tusinder af ark papir printeren. Bløde fotobøger og fotohæfter udskrives på løse separate ark.

Fotobok - mjuka omslag


Fotobøger med hårdt omslag trykkes på rulle. Du kan vælge, om du vil have dine fotobogssider trykt på standardpapir eller på mat fotopapir (dette er, hvad du beslutter, når du skaber din fotobog). For dem, der har valgt premiumpapir med blanke sider, placeres en ekstra rulle laminering på toppen af papirrullen. Lamineringsrullen leveres med maskinen, og lamineringen påføres samtidig med, at dine fotosider udskrives.

Fotobok - tryckpress
Fotobok - tryckpress

4. Bogsiderne i din fotobog

Nu ser vi på, hvad der sker med dine bogsider. De sider, der udskrives på en rulle, fortsætter derefter til “Fastbook” eller “Metabook-maskinen”. Denne maskine gør dine fotosider tykkere og mere holdbare. Dette trin i forberedelsen af din fotobog udføres med stor præcision, alt for at din fotobog skal vare i mange år og holde til mange gennembladringer. Baseret på de valg, du har taget, da du lavede din fotobog, foldes, klippes og limes hver bog. Resultatet er en pænt bunden fotobog skabt efter dine ønsker.

5. Sådan udskæres din bogside

Når dine bogsider skal klippes, placeres siderne i vores klippemaskine. En kode med information om din ordre sendes til maskinen for hver bog og garanterer perfekte og personlige fotosider.

Fotobok - tillskärning

6. Så til omslaget

Det er tid til at lægge omslaget på din bog. Her er der mange forskellige muligheder, afhængig af smag og behag. Da der er så mange valgmuligheder, har vi udvalgt personale, der skaber det rigtige omslag. Der er tre muligheder at vælge imellem til hårde omslag. Personligt omslag, hvor dit billede er trykt på papir, der er lamineret, omslag i linned eller omslag i sort kunstlæder.

Det første trin er at lime front og bagside sammen med en bogryg.

Fotobok - tillskärning

Efter dette trin kan omslaget åbnes og lukkes for derefter at kontrolleres og efterses.

Fotobok - tillskärning

Vidste du det: I dag udføres det meste af omslagsarbejdet manuelt, men snart bliver denne del også automatiseret, så vi kan skabe endnu flere fotobøger på kortere tid!

7. At sætte din fotobog sammen

Nu er både fotosiderne og dit omslag klar. Nu kommer vi til selve sammensætningen af din bog. 
Din ordre har fået tildelt en stregkode, der følger din bog gennem hele produktionen. Denne kode indeholder alle fakta om, hvordan din bog skal laves samt oplysninger, så kun dine bestemte fotosider ender i dit omslag.

Vores maskiner limer fotosiderne fast på omslaget og laver en fold, så der kan slås op. Hvis du har bestilt en bog med et blødt omslag, er din bog nu færdig. Hvis du i stedet har valgt et hårdt omslag, kan du se i det næste filmuddrag, hvordan dine fotosider fæstes til dit omslag. I fotolaboratoriet kaldes denne del af processen “the wedding of the photo book”. Når to bliver én, simpelthen 🙂

Fotobok - fästa omslaget

Når fotosiderne er blevet ét med deres omslag, forstærkes bagsiden af bogen yderligere. Dette gør ryggen både mere attraktiv og mere holdbar, og det bliver også lettere at åbne og lukke bogen.

8. Kvalitetskontrol

Når din bog er helt færdig, udføres en manuel kvalitetskontrol. Hvis alle farverne ser godt ud, og siderne er korrekt placeret, er produktionen af din bog afsluttet.

Fotobok - kvalitetskontroll

9. Pakning af din fotobog

Det eneste, der er tilbage, er at pakke din fotobog ind på bedste måde og lægge en etiket på den, så posten kan levere den til dig.

Fotobok - fästa omslaget

10. Nu er din fotobog på vej hjem til dig!

Fotobok - din bok på väg

Nu er der kun tilbage at vente med spænding på, at posten kommer. Derefter kan du gennemse din fotobog og nyde erindringerne med familie og venner.

Hvis du har spørgsmål til din ordre eller bare generelle spørgsmål om produkter eller levering, eller hvis du bare vil dele det, du har skabt, er vi altid på sociale medier: @smartphotodk (FB) og @smartphoto.dk (IG) husk at bruge #smartinspo og tagge os, så vi kan se, hvad du har skabt 🙂

Synes du, dette indlæg var interessant? Du er velkommen til at give os en kommentar om, hvad du tænkte, og hvad du gerne vil læse mere om på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *