Sådan laver du den bedste invitation til børnefødselsdagen

Sådan laver du den bedste invitation til børnefødselsdagen

Dit barn bliver et år ældre og vil naturligvis gerne have at alle hendes eller hans venner får en invitation til sin fødselsdag. Gerne også en som dit barn selv kan give til dem i klassen eller børnehaven. Men hvordan laver man den bedste invitation til børnefødselsdage.

Vi har samlet alle de bedste råd til dig her.

1. Hvem skal med til fødselsdagen?

Før du går igang med at lave invitationer til børnefødselsdagen, så skal formalia på plads. Hvem skal med til fødselsdagen, og hvilken dag skal den holdes? Det giver dig både en idé om, hvor mange invitationer der skal laves og hvornår de skal være klar. Det er vigtigt at have på plads inden du bestiller invitationer online eller besøger din nærmeste hobbybutik for at købe ind til indbydelserne.

Ps. Det er en god idé altid at have 1-2 ekstra invitationer, hvis der fx starter en ny i klassen som skal inviteres med.

Find inspiration til børnefødselsdagsinvitationer online

Når du skal lave invitationer til børnefødselsdagen er der masser af inspiration at hente online på Pinterest og Instagram, hvor kreative sjæle med børn i børnehave- og skolealderen deler ud af deres gode ideer og tidligere børnefødselsdagsinvitationer. Det kan hurtigt sætte gang i tankerne, men lad dem ikke løbe af med dig. Indbydelser til
børnefødselsdagen behøver ikke være et stort projekt, så hold ambitionerne på et niveau, hvor det ikke bliver en stressende og tidskrævende opgave. De sociale medier er især gode, hvis fødselsdagsfesten har et tema. Her finder du masser af gode bud på invitationer, der inspireres af populære tegne- og animationsfilm som fx Frozen, My Little Pony eller Vilde Kræ eller BarbaPappa.

Lav indbydelser til børnefødselsdagen sammen

For mange er invitationerne en praktisk opgave, der skal overstås. Men det kan faktisk være ret hyggeligt at lave indbydelser til børnefødselsdagen sammen – det gælder uanset om I finder papir, saks, lim, glimmer og farver frem og klippe-klistrer ved køkkenbordet eller om I kaster jer ud i at designe børnefødselsdagsinvitationerne online.

Smartphoto giver jer mulighed for at lege med former, farver og fotos i jagten på den perfekte invitation til børnefødselsdagen. Her kan I pynte indbydelserne med fødselarens yndlingsfarver og -fotos, ligesom I kan vælge mellem kort i mange forskellige former og selv bestemme teksten. Hvis fødselsdagen har et tema, så er det også oplagt at gøre temaet til en del af invitationen til børnefødselsdagen.

At afsætte en formiddag til at lave invitationer til børnefødselsdagen er en god måde at gøre dit barn til en del af planlægningen på! Det er en god mulighed for at være kreative sammen og skaber ofte et resultat, som både børn og forældre er glade for. Det giver også tid og mulighed for at få en
snak om forventningerne til fødselsdagen og om forholdet til de klassekammerater, der skal med.

Sådan laver du invitationer til børnefødselsdagen på Smartphoto

 1. Find dit foretrukne design her
 2. Vælg form og format og farver til invitationen
 3. Udvælg og upload de fotos som skal på indbydelsen
 4. Skriv din tekst direkte på invitationen
 5. Tilføj invitationen til kurven Herefter vælger du mellem 6 forskellige kuverter og bestille det antal, du har brug for.

Husk den vigtigste information

En vellykket invitation har selvfølgelig også en tekst, der indeholder al den vigtigste information til gæsterne – eller i dette tilfælde gæsternes forældre. Her er nogle af de ting, der er gode at have med på din invitation til børnefødselsdagen:

 • Navnet på modtageren
 • Dato samt start- og sluttidspunkt for fødselsdagen
 • Adresse
 • Navnet på det barn, der skal fejres
 • Svarfrist
 • Kontaktoplysninger (telefonnummer og mailadresse) Evt.
 • En ønskeseddel, der overholder klassens gaveregler.
 • En liste over ting, som gæsterne skal medbringe, fx varmt tøj til at være ude.

Uddeling af invitationer til børnefødselsdagen

En festlig invitation er starten på en god fødselsdag for klassen – men den fine indbydelse kan let blive væk – eller glemt – i en skoletaske fyldt med bøger, papirblokke, penalhus og madpakker. Brug derfor en fælleskalender eller intranet til at underrette forældrene direkte, så de ved, at deres barn er inviteret til fødselsdag hos en klassekammerat. Sådan sikrer du, at så mange som muligt kommer og er med til at fejre dit barns fødselsdag – og det skaber glæde hos fødselaren. Derudover er det en god ide at dele dine indbydelser til børnefødselsdagen ud i godt tid, så flest muligt at være med på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *