8 tip – hvordan man ordner den bedste børnefødselsdag i sit eget hjem!

8 tip – hvordan man ordner den bedste børnefødselsdag i sit eget hjem!

Hvis du skal arrangere en børnefødselsdag derhjemme, er der stor risiko for, at der fra tid til anden kan indtræde noget kaos. Eftermiddagen starter helt sikkert godt med en flok generte børn, der opfører sig i henhold til alle kunstens regler og er glader for at sidde stille og lytte. Men det holder normalt ikke så længe: efter en halv time er genertheden borte, og dit hjem er næsten blevet til en lille zoologisk have.

Ved sådanne lejligheder kan omhyggelig forberedelse hjælpe dig med at holde ro midt i alt kaosset og virkelig give dine børn en uforglemmelig eftermiddag. Desværre har jeg ingen nem guide til dig, så du helt undgår uheld, men jeg kan med glæde give dig nogle enkle tip til festdekorationer og sjove spil til børn, ting, der kan gøre forskel og skabe en dejlig børnefødselsdag!

1. Velkommen til børnefødselsdag – velkomstplakater

Hæng en stor velkomstplakat på din dør, så alle let kan se, at det er tid til en super sjov børnefødselsdag! En nem måde at hjælpe gæster med at finde den rigtige dør til at ringe på, samtidig med at de føler sig ekstra velkomne.

2. Børnefødselsdagens højdepunkt – spil til børn

Du kan også gøre pakkeåbningen til en leg, en leg, der virkelig er sjov for børnene. Spred gaverne i haven (eller i huset), og sæt bind for øjnene på fødselsdagsbarnet. Derefter kan fødselsdagsbarnet lede efter pakkerne i blinde under tilråb fra de andre børn. For eksempel kan de råbe: Det bliver lunken/varmere/det brænder (hvis det er i den rigtige retning) – det bliver koldere/fryser (i forkert retning).

3. Børnefødselsdag – dækkeserviet med eget farvelægningsbillede

Farvelægningsbillede på foto af © www.doodle-art-alley.com

Dæk bordet med dækkeservietter, der har flere funktioner: Den første er at vælge at printe et farvelægningsbillede på dine dækkeservietter. Så kan børnene have det sjovt, mens du har tid til at stege pandekagerne. Det andet er at dækkeservietterne også beskytter bordet og gør det lettere for dig hurtigt at rydde af, når børnene har spist klart.

En anden idé er at skabe et puslespil med foto: Lav en lille konkurrence om puslespillet. Hvem pusler hurtigst og kan fortælle, hvad billledet forestiller?

4. Børnefødselsdags borddækning – lav dine egne tallerkener og glas af børnenes tegninger!

Lad fødselsdagsbarnet tegne en skøn tegning et par uger før det er tid til festen, men afslør ikke, hvad du skal bruge den til. Scan tegningen, og skab derefter en tallerken til børn og/eller matterede glas. En mere unik borddækning til børnefødselsdagen er svær at finde!

Du kan også bruge tegningen og lave dine egne slikposer – perfekt til fiskedam eller skattejagt. Hvis du finder ud af, at der let bliver for meget sukker på festen, kan du i stedet fylde poserne med klistermærker, skrubbetatoveringer eller hoppebolde. Men du skal stadig lægge en smule slik i tasken, elles får du sandsynligvis en flok skuffede børn.

5. Navneklistermærker

Du kan bruge navneklistermærker til at holde styr på alle gæsterne; for eksempel kan du skrive sjove vittigheder for børn på dem eller bruge dem til at opdele børnene i hold, når de spiller spil. Navneklistermærkerne er altid praktiske. De gør børnefødselsdagen i dit hjem til en professionel begivenhed!

6. Musikpakke – et spil, der skaber fællesskab

Hvis du planlægger at bestille navneklistermærker, skal du bestille dubletter. Du kan bruge dubletterne til at lave en musikpakke. Pak en pose slik i ti lag med avispapir (eller forskellige former for indpakningspapir). Skriv en lille opgave på hvert lag sammen med et af børnenavnene på hvert lag og klistr et mærkat på hvert lag. Børnene sidder i en cirkel og sender pakken rundt mellem sig, mens musikken spiller.

Når musikken stopper, får barnet, der har pakken på det tidspunkt, lov til at fjerne et lag papir. Derefter skal han eller hun udføre den opgave, der står sammen med det barn, hvis navn findes på det navnemærkat, der kom frem. For at gøre det ekstra sjovt kan du lade barnet, der har vundet opgaven, bestemme, hvornår musikken stopper i næste runde.

7. Lav dine egne drikkeglas

Glaskrus med håndtag (såkaldt Mason Jars) med låg og sugerør er meget populære lige nu. De kan købes hos flere detailhandlere. Perfekt glas til at lade børnene drikke saft, mens de forhindrer, at gulvet dækkes af klistret saft eller sodavand!

På hvert drikkeglas kan du vedhæfte klistermærke til børn med hvert barns navn (og måske billede). Dette gør det nemt for børn at finde deres egne drikkeglas, og du behøver ikke at vaske flere glas end nødvendigt.

8. Sodavand til børn

En fødselsdag bliver altid bedre, når du fejrer den med boblevand! Du kan nemt gøre det lidt ekstra festligt ved at lave en personlig gaveetiket og hænge rundt om flasken. Du kan også vælg at skabe personlige etiketter til flasker. På smartphoto.dk finder du et stort udvalg af forskellige børnedesigns, der virkelig gør dine børns fest til en succes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *