Idéer til fastelavn 🥳 – Fastelavnspynt, invitationer og meget mere!

Idéer til fastelavn 🥳 – Fastelavnspynt, invitationer og meget mere!

Fastelavn er børnenes fest! En fest med masser af pynt, flotte kostumer, fastelavnsboller og en tønde fuld af overraskelser. I denne artikel har vi samlet vores bedste ideer til fastelavn. Her får du blandt andet vores bedste bud på personlig fastelavnspynt, flotte invitationer og gode ideer til, hvad du kan putte i tønden. 

Læs med og få vores allerbedste fastelavnsideer.

Fastelavnstønde med slik og andre overraskelser

Lad os starte med festens højdepunkt – fastelavnstønden. Fastelavnstønden er fyldt med overraskelser, men de fleste børn har en forventning om, at der gemmer sig masser af godter og søde sager, som de kan kaste sig over, når kattekongen har slået bunden ud. Her er vores tre bud på, hvad I kan putte i fastelavnstønden i 2021: 

Små slikposer til alle:

  • Del fastelavnsslikket ud på forhånd, så der er en lille pose til hvert af børnene i klassen, fritidsordningen eller fodboldklubben. Vi har nogle små slikposer, som kan dekoreres med flotte billeder og skrives navne på. Det er både coronavenligt og en god måde at sikre, at alle børnene får. De små poser kan naturligvis også fyldes med frugt, grøntsager, figenstænger, små rosinpakker og andre sunde snacks.  

Overrask med sæbebobler til fastelavn!

  • Fastelavnsslikket er et højdepunkt for mange børn, men tønden kan sagtens fyldes med andre sjove overraskelser. Det kan fx være vores sæbebobler, som kan dekoreres med navn og billede. De fås i sæt á 12, så det kan være en god ide at skrive klassens navn på eller dekorere dem med årets klassebilled.

Små pakker med farveblyanter

  • Fyld fastelavnstønden med små æsker med flotte farveblyanter i – det er en gave som alle børn kan bruge og et godt alternativ til tøndens spiselige indhold.

    Der er altså masser af gode alternativer til den traditionelle fastelavnstønde med slik. 

Personlig pynt til fastelavnsriset

Traditionen med fastelavnsris har eksisteret siden 1700-tallet og for mange er det i dag en hyggelig kreativ aktivitet at finde grene og lave pynt til fastelavnsriset. Pynt til fastelavnsriset kan se vidt forskelligt ud, men mange sværger til de klassiske masker, katte og strimler af silkepapir. Her kommer to forslag til, hvordan du kan forberede.

Sjove klistermærker med billede

Personlige navnetags

  • Skal I lave fastelavnsris derhjemme, så kan det være en fin ide med nogle søde skilte med navn og billede, så hvert barn i søskendeflokken har sit eget personlige fastelavnsris, som let er til at genkende. Det samme gælder, hvis der skal laves pynt til fastelavnsriset i skoleklassen, fritidsklubben eller foreningen. Se, hvordan du laver flotte navnetags her

Billeder på børnene

  • Pynt risen med sjove billeder af børnene, der kommer til festen! Vælg det format, der passer bedst til din ris, udvikl og hæng i risen. En unik og sjov detalje, som alle gæster vil elske.

Lav selv fastelavnspynt til tønden

Når man slår katten af tønden, er der tradition for at pynte op med katte og masker, som man kan klipper ud i pap.. Der findes masser af skabeloner til fastelavnspynt online, som du kan printe ud og bruge derhjemme eller når der skal laves pynt i klassen. 

Udover de klassiske katte og masker, så lad fantasien få frit løb, når der skal laves fastelavnspynt – det er let at få nye ideer til fastelavnspynt og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Den kan pyntes med alt fra sommerfugle og bondegårdsdyr til glimmer eller gamle knapper. På Pinterest finder du uendeligt mange ideer til fastelavnspynt og det kan være et godt sted at starte, hvis du mangler inspiration. 

Festlige fastelavnsinvitationer

Vil du gøre noget ekstra ud af dagen, så send nogle festlige fastelavnsinvitationer ud til årets udklædningsfest. Find pap, tusser, lim, glimmer, fjer og blade frem, og kast dig ud i nogle hjemmelavede indbydelser til gæsterne – når de modtager deres fastelavnsinvitation glæder de sig med garanti endnu mere til dagen kommer.


Du kan også vælge den nemme, men kreative udvej. På Smartphoto har vi nemlig masser af forskellige fotokort, som du kan dekorere og personliggøre med billeder, farver, mønstre og navne. Vi har masser af skabeloner til fastelavnsinvitationen og det er bare med at kaste sig ud i det, så du får lavet den helt rigtige indbydelse til fastelavnsfesten.

Fastelavnsboller

Naturligvis ønsker du også at gemme dine cookies i en matchende Kagedåse! Hvilken størrelse og form passer bedst til dine kugler? 

Mere inspiration til personlig dekoration av din fastelavnsfest kan findes her.

Er du klar til fastelavn?

Vi håber, at vores mange fastelavnsideer har hjulpet dig et skridt videre i forberedelserne til årets største udklædningsfest. Måske har du fået nye ideer til fastelavnspynt, kommet et skridt videre med invitationerne eller fået input til, hvilke overraskelser fastelavnstønden kan gemme på i 2021 🥳 . 

Tips: Saml dine gode minder fra fastelavn i en smuk fotobog! 🥰

PR & Social Media Manager Sofie creates the Smartphoto blog. She is passionate about photography and wants to inspire you to create beautiful things from your photos. Let us know what you would like to see on the blog. Email instagram@smartphoto.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.