IdĂ©er til fastelavn đŸ„ł – Fastelavnspynt, invitationer og meget mere!

IdĂ©er til fastelavn đŸ„ł – Fastelavnspynt, invitationer og meget mere!

Fastelavn er bĂžrnenes fest! En fest med masser af pynt, flotte kostumer, fastelavnsboller og en tĂžnde fuld af overraskelser. I denne artikel har vi samlet vores bedste ideer til fastelavn. Her fĂ„r du blandt andet vores bedste bud pĂ„ personlig fastelavnspynt, flotte invitationer og gode ideer til, hvad du kan putte i tĂžnden. 

LÊs med og fÄ vores allerbedste fastelavnsideer.

FastelavnstĂžnde med slik og andre overraskelser

Lad os starte med festens hĂžjdepunkt – fastelavnstĂžnden. FastelavnstĂžnden er fyldt med overraskelser, men de fleste bĂžrn har en forventning om, at der gemmer sig masser af godter og sĂžde sager, som de kan kaste sig over, nĂ„r kattekongen har slĂ„et bunden ud. Her er vores tre bud pĂ„, hvad I kan putte i fastelavnstĂžnden i 2023: 

SmÄ slikposer til alle:

  • Del fastelavnsslikket ud pĂ„ forhĂ„nd, sĂ„ der er en lille pose til hvert af bĂžrnene i klassen, fritidsordningen eller fodboldklubben. Vi har nogle smĂ„ slikposer, som kan dekoreres med flotte billeder og skrives navne pĂ„. Det er bĂ„de coronavenligt og en god mĂ„de at sikre, at alle bĂžrnene fĂ„r. De smĂ„ poser kan naturligvis ogsĂ„ fyldes med frugt, grĂžntsager, figenstĂŠnger, smĂ„ rosinpakker og andre sunde snacks.  

Overrask med sĂŠbebobler til fastelavn!

  • Fastelavnsslikket er et hĂžjdepunkt for mange bĂžrn, men tĂžnden kan sagtens fyldes med andre sjove overraskelser. Det kan fx vĂŠre vores sĂŠbebobler, som kan dekoreres med navn og billede. De fĂ„s i sĂŠt ĂĄ 12, sĂ„ det kan vĂŠre en god ide at skrive klassens navn pĂ„ eller dekorere dem med Ă„rets klassebilled.

SmÄ pakker med farveblyanter

  • Fyld fastelavnstĂžnden med smĂ„ ĂŠsker med flotte farveblyanter i – det er en gave som alle bĂžrn kan bruge og et godt alternativ til tĂžndens spiselige indhold.

    Der er altsĂ„ masser af gode alternativer til den traditionelle fastelavnstĂžnde med slik. 

Personlig pynt til fastelavnsriset

Traditionen med fastelavnsris har eksisteret siden 1700-tallet og for mange er det i dag en hyggelig kreativ aktivitet at finde grene og lave pynt til fastelavnsriset. Pynt til fastelavnsriset kan se vidt forskelligt ud, men mange svĂŠrger til de klassiske masker, katte og strimler af silkepapir. Her kommer to forslag til, hvordan du kan forberede.

Sjove klistermĂŠrker med billede

Personlige navnetags

  • Skal I lave fastelavnsris derhjemme, sĂ„ kan det vĂŠre en fin ide med nogle sĂžde skilte med navn og billede, sĂ„ hvert barn i sĂžskendeflokken har sit eget personlige fastelavnsris, som let er til at genkende. Det samme gĂŠlder, hvis der skal laves pynt til fastelavnsriset i skoleklassen, fritidsklubben eller foreningen. Se, hvordan du laver flotte navnetags her

Billeder pÄ bÞrnene

  • Pynt risen med sjove billeder af bĂžrnene, der kommer til festen! VĂŠlg det format, der passer bedst til din ris, udvikl og hĂŠng i risen. En unik og sjov detalje, som alle gĂŠster vil elske.

Lav selv fastelavnspynt til tĂžnden

NĂ„r man slĂ„r katten af tĂžnden, er der tradition for at pynte op med katte og masker, som man kan klipper ud i pap.. Der findes masser af skabeloner til fastelavnspynt online, som du kan printe ud og bruge derhjemme eller nĂ„r der skal laves pynt i klassen. 

Udover de klassiske katte og masker, sĂ„ lad fantasien fĂ„ frit lĂžb, nĂ„r der skal laves fastelavnspynt – det er let at fĂ„ nye ideer til fastelavnspynt og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Den kan pyntes med alt fra sommerfugle og bondegĂ„rdsdyr til glimmer eller gamle knapper. PĂ„ Pinterest finder du uendeligt mange ideer til fastelavnspynt og det kan vĂŠre et godt sted at starte, hvis du mangler inspiration. 

Festlige fastelavnsinvitationer

Vil du gĂžre noget ekstra ud af dagen, sĂ„ send nogle festlige fastelavnsinvitationer ud til Ă„rets udklĂŠdningsfest. Find pap, tusser, lim, glimmer, fjer og blade frem, og kast dig ud i nogle hjemmelavede indbydelser til gĂŠsterne – nĂ„r de modtager deres fastelavnsinvitation glĂŠder de sig med garanti endnu mere til dagen kommer.


Du kan ogsÄ vÊlge den nemme, men kreative udvej. PÄ Smartphoto har vi nemlig masser af forskellige fotokort, som du kan dekorere og personliggÞre med billeder, farver, mÞnstre og navne. Vi har masser af skabeloner til fastelavnsinvitationen og det er bare med at kaste sig ud i det, sÄ du fÄr lavet den helt rigtige indbydelse til fastelavnsfesten.

Fastelavnsboller

Naturligvis Ăžnsker du ogsĂ„ at gemme dine cookies i en matchende KagedĂ„se! Hvilken stĂžrrelse og form passer bedst til dine kugler? 

Mere inspiration til personlig dekoration av din fastelavnsfest kan findes her.

Er du klar til fastelavn?

Vi hĂ„ber, at vores mange fastelavnsideer har hjulpet dig et skridt videre i forberedelserne til Ă„rets stĂžrste udklĂŠdningsfest. MĂ„ske har du fĂ„et nye ideer til fastelavnspynt, kommet et skridt videre med invitationerne eller fĂ„et input til, hvilke overraskelser fastelavnstĂžnden kan gemme pĂ„ i 2023 đŸ„ł . 

Tips: Saml dine gode minder fra fastelavn i en smuk fotobog! đŸ„°

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *