Skolestart – 7 tip til, hvordan man let forbereder sig til skolestarten!

Skolestart – 7 tip til, hvordan man let forbereder sig til skolestarten!

Er du klar til at starte din hverdag efter en lang sommerferie? Lige nu kan det føles længe inden skolen begynder. Men tiden går hurtigt, når du har det sjovt. Benyt lejligheden til at forberede dit barn og dig selv som en familie inden skolens start. At gå fra en dejlig ferie til en fuldt booket hverdag kan let skabe stress. For mange børn er det et spændende eventyr at begynde på skolen, men for andre kan det være lidt skræmmende. Her er 7 tip, der gør det lettere for dig at begynde på skolen (og selvfølgelig også i børnehaven).

1. Forbered jer for de daglige rutiner, allerede før ferien er forbi!

Skolestart

Hvis børnene har været oppe meget senere om aftenen i sommerferien, kan det være godt langsomt, men sikkert at tilpasse dem til de nye tider. Start med at lægge børnene lidt tidligere i seng hver aften, et trin ad gangen. Når skolen starter, bliver det lettere at falde i søvn og således vågne op og føle sig frisk og udhvilet. Tryk dit yndlingsbillede på en Pude.

2. Motiver barnet til at tage sit eget ansvar

For mindre børn kan det være godt at skabe en form for belønningsplan eller tjekliste for, hvad der skal gøres inden skole og forskole. Sæt fælles mål, der er til gavn for hele familien, såsom at tage tøj på, børste tænder osv. Skriv på et fint stykke papir en linje for hver ting, barnet skal gøre. For hver afsluttet aktivitet indsætter dit barn et klistermærke på sin belønningsplan. Når hele planen er fuld, kan I beslutte noget sjovt at gøre sammen.

3. Inddrag børnene i forberedelsen til skolestarten

Med skolestarten starter hverdagen for hele familien også. At gå fra ikke at have tider at passe til at have både gymnastikposer, fritidsaktiviteter og lektier at holde styr på kan være hårdt. Et super trick til at undgå stress og direkte få magt over tingene, er at lave en fælles familiekalender i entreen. I kalenderen kan hvert familiemedlem have sin egen kolonne til det, der er planlagt for fremtiden.

Undertiden planlægger vi forældre for meget hen over børnenes hoveder. Men faktum er, at det er en stor fordel at involvere barnet tidligt. På den ene side fordi vedkommende mentalt begynder at forberede sig på den dag, de begynder på skolen, men også fordi de faktisk synes, det er sjovt at hjælpe med at holde styr på tingene.

En anden måde at involvere barnet på er at planlægge ugen i fællesskab. Så kommer et pænt skrivebordsunderlag godt tilpas. Der du kan gennemgå alle de aktiviteter og vigtige ting, du skal huske hver uge

4. Hvad bliver det, frokost eller madpakke?

Sørg for, at du har en madkasse, der er godt markeret med navn. Lav f.eks. denne dejlige madkasse. Perfekt til frokost, frugt eller madpakken til udflugten.

5. Sørg for, at alt er på plads – tøj og skolemateriale

Før skolestart er det godt at gå alt igennem og sørge for, at børnene ikke er vokset ud af deres regnbukser, overalls, støvler eller gymnastiktøj. På samme tid skal du sørge for at fjerne det, der er blevet for småt. En ren og velorganiseret garderobe sparer meget tid en stresset hverdag.

En af de bedste ting ved at begynde på skolen er selvfølgelig at ordne et lille skolesæt, som man kan medbringe i sin rygsæk eller skoletaske. Gode ting at medbringe er penalhus og notesblok. Det kan også være ekstra sjovt at begynde på skolen med en ny sweater. For eksempel en selvdesignet langærmet trøje. Se hele Smartphotos udbud af tøj med dit eget print her.

6. Sæt navn på børnenes ting – de forsvinder

En af de vigtigste ting inden skolens start (og børnehave) er at sikre, at du har navn på børne nes sager. For tøj og tekstiler er der forskellige måder at gøre dette på. For eksempel med en markørpen, som du skriver dit barns navn på vaskepladen med, eller med et navneskilt, der stryges fast. Men for hårde ting som vandflaske og rygsæk er det lidt sværere. Men her har vi to super tips! Lav din egen vandflaske med billede og navn på dit barn. Det kan ikke være klarere end det! Til rygsækken kan du lave dit eget navnetag eller en nøglering og vedhæfte den til lynlåsen på skoletasken.

7. Fest – det er fantastisk at starte i skolen

Der er mange børn, der er nervøse over deres skolestart (med god grund). Så er det ekstra vigtigt, at vi som voksne sørger for, at skolestarten er noget positivt. Det vil mindske børnenes bekymringer. Tal på samme måde om at begynde skolen, som du taler om en sjov ferie eller udflugt.
Gør skolestarten til en fest! At starte skole er en vigtig milepæl i livet, selvfølgelig skal det fejres.

Der er mange måder at fejre på, for eksempel ved at købe den største is i isbaren eller ved at gøre noget sjovt sammen, som at besøge en spændende legeplads.

På vores hjemmeside er der masser af andre gode ting at have, før skolestarten. Se på siden “skolestart” , hvor vi har samlet alle tipsene

Hvis du har andre supertips inden skolestart, vil vi gerne vide det! Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at efterlade en kommentar nedenfor eller ved at tagge os på Instagram @smartphoto.dk

PR & Social Media Manager Sofie creates the Smartphoto blog. She is passionate about photography and wants to inspire you to create beautiful things from your photos. Let us know what you would like to see on the blog. Email instagram@smartphoto.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *