Fødselsmindebillede – Gem minder fra dit barns fødsel på en kreativ måde!

Fødselsmindebillede – Gem minder fra dit barns fødsel på en kreativ måde!

Baby shadow box eller fødselsmindebillede er blevet rigtig populært, og vi forstår hvorfor! Først og fremmest er det ekstra sjovt, at du nu nemt kan skabe dit eget ved hjælp af Smartphotos #smartphotodiy. I stedet for at lægge alle de smukke billeder fra dit barns fødsel og første leveår i en æske, kan du i stedet nyde dem som en smuk indretningsdetalje. Se vores DIYfilm nedenfor, for at få mere inspiration! Du kan også læse vores nemme trin-for-trin-guide, for at se, hvordan du skaber dit eget mindebillede fra fødslen eller dit barns første år.

Dette skal du bruge for at skabe dit Fødselsmindebillede:

Mindebillede fødsel
 • En ramme med en dybde på mindst 5 cm.
  (Rammen som vi bruger i dette tip, er 50×50 cm med en dybde på 5 cm)
 • Flot stof eller tapet, der bliver til en baggrund i din ramme
 • Limpistol
 • Farvet papir
 • Clips, knappenåle og mini-tøjklemmer
 • Hampsnor
 • Hulslag
 • Blyant, linial og saks

Eksempler på ting du kan fylde dit fødselsmindebillede op med:

Mindebillede fødsel
 • Ultralydsbillede – for eksempel. fremkaldt på luksus fotopapir
 • Foto af den gravide mave, og det første billede af babyen – for eksempel en fotostrip med tre billeder i samme billede: ultralydsbillede, billede af den gravide mave og det første billede af babyen
 • Klistermærke – for at på en flot måde vise barnets fødselsvægt og længde
 • Navnetag – en dekorativ måde at vise barnets navn
 • Runde klistermærker at klistre på mini-vimplerne (et klistermærke per bogstav i barnets navn)
 • Takkekort fødsel – for eksempel nogen af disse utrolig søde varianter
 • Første babystocking – har du set, at du kan skabe dit eget design hos Smartphoto?
 • Første sko 
 • Hospitals-armbåndet
 • En sut

Sådan gør man:

Mindebillede fødsel

Du kan for eksempel starte med at vælge, hvilken baggrund du vil have på dit billede. Du kan blandt andet beklæde bagstykket i stof (vi valgte hvidt bomuldsstof) eller tapetsere det med det tapet I har i børneværelset. Derefter begynder det sjove arbejde med at skabe alle de detaljer, der gør dit billede både personligt og smukt.

Sådan gør man:

1. Skab en mini-vimpel med barnets navn

Mindebillede fødsel

Det er rigtig flot at skabe en minivimpel at sætte som en overskrift på dit billede. Vi valgte et lidt kraftigere, farvet papir og skabte derefter runde klistermærker, hvor vi skrev et bogstav per klistermærke. Det er ekstra sjovt at samtidig kunne skabe klistermærker med fotos på. Derefter klippede vi vimplerne ud og satte et klistermærke på dem. Vi brugte et hulslag for at lave huller i papiret og trak derefter hampsnor igennem hullerne.

2. Fremkald vigtige billeder og pynt dit billede med dem

fotoremsa

Du kan også fylde dit mindebillede op med fotografier. Der er nogle billeder, der betyder mere end andre. Det kan være det første ultralydsbillede, et billede fra graviditetsfotograferingen, eller det første billede af babyen. Du kan blandt andet fremkalde disse billeder som for eksempel en flot fotostrip eller billeder på luksuspapir, hvor du desuden kan lægge en tekst til under billedet. 

3. Gem det takkekort, der blev sendt ud til venner og familien efter fødslen

Mange vælger at sende et takkekort til familie og venner, der var med og fejre fødslen. Sørg for at bestille et ekstra kort, og gem det som et minde. En rigtig smuk detalje at pynte mindebilledet med. Vi valgte dette smukke design, da vi skabte vores kort.

4. Skriv barnets længde og fødselsvægt

Der er mange måder at på en flot måde få fødseldato, fødselsvægt og længde med i jeres fødselsmindebillede. En vigtig detalje at tage med. Vi valgte at fremkalde etiketter, hvor du kan lægge både egen tekst og billede til. 

5. Gem den første babystocking i dit fødselsmindebillede

At lægge det første stykke tøj med som jeres baby fik på sygehuset, er en sød detalje, der nemt kan gøres endnu mere personlig. For eksempel ved, at I har skabt jeres eget design på babystockingen. Andre tøj-mindeting der passer godt (størrelsesmæssigt) er strømper, eller de første små sko.

6. Lim dine ting fast og skab et mindebillede!

Mindebillede fødsel

Når alle de ting, du vil have med i dit mindebillede, er på plads, begynder det sjoveste, nemlig at samle dit billede. Start med at prøve dig frem ved at lægge tingene ud på bagstykket af billedet. 

Et godt tip for at få billedet visuelt smukt, er at arbejde med samme farveskala, samt at ikke have for mange ting i din ramme. Vælg de allerflotteste og mest værdifulde detaljer og gem resten i en æske.

Håber, du fik inspiration til at lave dit eget mindebillede! Et mindebillede kan naturligvis også laves med andre temaer, for eksempel bryllup eller minder fra da du og din partner mødtes for første gang.

Vis os det, du skaber!

Vil du gerne se flere tips til sjove og nemme klippeklistreting? Følg vores youtube-kanal og abonnér naturligvis også på vores blog.

Vi bliver rigtig glade, hvis du deler det, du har lavet ved at vise et foto. Tag os på instagram @smartphoto.dk eller brug #mysmartphoto.

Held og lykke!

Læs også:
Gave til den nyfødte – 7 super søde og personlige gaver til babyen og forældrene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *