Lav din egen julekalender med puslespil!

Lav din egen julekalender med puslespil!

At lave en egen og helt unik julekalender er både sjovt og rigtig nemt! Se vores nyeste #smartphotodiy video for at vide, hvordan vi har skabt en julekalender af almindelige gaveposer, lidt pyntetape og et fotopuslespil! Hver dag hele vejen frem til jul åbnes en ny pose fyldt med puslebrikker at sætte sammen, og lige i tide til jul ligger hele puslespillet færdigt. En julekalender der passer lige så godt til børn som til voksne. Læs vores nemme trin-for-trin guide nedenfor!

📌 Dette skal du bruge:

Personlig adventskalender
 • Et fotopuslespil – vælg mellem 24 op til 1000 brikker
 • Runde Etiketter – download gratis skabelon til vores flotte tal her
 • Gaveposer – fås i hobby- og gavebutikker
 • Pyntetape af papir med julemotiv – fås i hobby- og gavebutikker
 • Lackblyanter for eksempel i hvid og guldfarvet – fås i hobby- og gavebutikker
 • Saks
 • Pind, bøjle eller lignende til at hænge poserne op på en flot måde
 • Hampsejlgarn 
 • Minitøjklemmer
 • Grangrene
 • Rødt fløjlsbånd med mere til at pynte din julekalender med

Sådan gør du:

1. Så nemt laver du dit eget fotopuslespil!

dit eget fotopuslespil!

Der er mange ting, som du kan fylde en gavekalender med. Desuden giver denne julekalender ikke kun en overraskelse med nye brikker hver dag, men det giver også en fælles aktivitet, hvor I kan samle en del af puslespillet hver dag hele vejen frem til jul. Vælg, hvor mange brikker du vil have, afhængigt af, hvem der skal få din julekalender. Hos Smartphoto kan du vælge mellem et puslespil med 24 brikker eller helt op til 1000 brikker. Vi har også et puslespil med 30 brikker, der er specielt tilpasset til børn, da brikkerne tåler mere og er lavet af en træfiberplade i stedet for hårdt pap, som resten af puslespillene er lavet af. Du finder alle varianter af fotopuslespil her.

Tip: Det kan være en sjov idé at tilføje en hilsen eller en besked på dit puslespil. For eksempel, ”Glædelig jul”, eller, ”Vi elsker dig”. Dette kan du skrive i et valgfrit billedbehandlingsprogram, inden du uploader dit billede i Smartphotos editor og begynder at skabe dit puslespil.

2. Bestil personlige etiketter med tallene 1-24 – gratis skabelon at downloade!

personlige etiketter

Du kan også pynte dine poser og samtidig skrive hvilken pose, der skal åbnes hvilken dag, ved at skabe dine egne runde klistermærker. Her har vi lavet det halve af arbejdet for dig, ved at Smartphotos grafiker Lisa har designet tallene 1-24, så du kan downloade dem helt gratis! Download dem til din computer og gå derefter til produktsiden med runde klistermærkern og upload dine tal direkte i Smartphotos editor. Flotte og stilrene tal, der er nemme at sætte fast på din pose.

3. Pynt dine gaveposer

Pynt dine gaveposer

Derefter er det tid til at begynde at pynte dine gaveposer. Her er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Brug for eksempel mønstret pyntetape. Vi valgte et udvalg af julepapirtape med grangrene, hjerter og små fugle på. Derefter malede vi snefnug, hjerter og prikker  på med hjælp af en hvid- og en guldfarvet blyant, der sidder godt fast på lakpapir. Vi gjorde alle poser unikke, samtidig med at de alle sammen er i harmoni med hinanden. Afslut med at sætte tal mellem 1-24 på.

4. Fordel puslebrikkerne i poserne!

Fordel puslebrikkerne i poserne

Nu, da dine poser er blevet pyntet færdigt, er det tid til at fylde dem op med puslebrikker! Hvor mange brikker du lægger i hver pose, kommer helt an på hvor stort et puslespil, du har skabt. Her kan du også bestemme sværhedsgraden på din julekalender. Skal puslebrikkerne i hver pose passe sammen, eller skal de ligge hulter til bulter? Du kan også vælge at i nogle udvalgte poser vedlægge en ekstra overraskelse. Måske en nøglering, en fotomagnet eller en besked med en kærlig hilsen på?

5. Hæng dine poser på og skab en smuk vægdekoration

5. Hæng dine poser på og skab en smuk vægdekoration

Når du har fyldt dine poser op, og de er færdige, er det tid til at sætte dem sammen til en julekalender. Der er flere måder at gøre det på. Vi har valgt at bruge den øverste del af vores plakatophæng i størrelse 60 cm. Men, det virker lige så godt at finde en flot pind ude i naturen. 

Vi startede med at fastgøre fire rækker med hampsejlgarn og klemte derefter poserne fast med minitøjklemmer. Vil du have, at de skal sidde bedre fast, er tippet at sætte tøjklemmen fast på hampsejlgarnet med hjælp af en limpistol – Det er også nemmere at få poserne til at hænge lige på den måde. For at få den rigtige længde på snoren lagde vi vores færdige poser på gulvet med den afstand, vi syntes var pæn. Derefter kan du bare pynte løs med al den pynt, du vil have på din julekalender. Vi ville have vores julekalender ret stilren, derfor valgte vi at sætte lidt grangrene øverst oppe, samt nogle fløjslbåndssløjfler på hampsejlgarnet. Så nemt er det!

Klippe klistre hele vejen fram til jul!

Så nemt er det at lave sin egen pakkekalender. Og konceptet kan varieres i det uendelige. Vil du ikke bruge poser? Vælg for eksempel små papiræsker, som du stabler oven på hinanden i en flot form. Derefter er det bare til at overraske modtageren med den flotte julekalender. Passer lige så godt til dine børn som til deres farmor og farfar. Puslespil er jo desuden en sjov aktivitet, som I kan lave sammen med hele familien. Det bliver let for børnene at forstå at desto mere af puslespillet I har lagt, desto nærmere er I på juleaften!

Personlige julekalendere – Årets nyhed!

Personlige julekalendere - Årets nyhed!

Hvis du ikke har tid til at klippe klistre, så har vi andre løsninger til, hvordan du alligevel kan få en personlig og unik julekalender fyldt med minder fra dine nærmeste. Se vores Julekalenderplakat, hvor du under hver låge får et nyt foto/minde at glæde dig over. Eller hvorfor ikke prøve årets nyhed chokladekalender med foto, hvor selve fotoet er trykt direkte på chokoladen. At chokoladen også er en virkelig lækker Belgisk chokolade gør jo om muligt det hele endnu bedre!

Held og lykke med din julekalender! 

Vis os det, du skaber!

Vil du gerne se flere tips til sjove og nemme klippeklistreting? Følg vores youtube-kanal og abonnér naturligvis også på vores blog.

Vi bliver rigtig glade, hvis du deler det, du har lavet ved at vise et foto. Tag os på instagram @smartphoto.dk eller brug #mysmartphoto.

Held og lykke!

Læs også:

🎅 Sådan laver du hjemmelavede julekort med pop-up-effekt– DIY VIDEO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *