Print på tøj – du skaber dit eget originale design med tekstiltryk!

Print på tøj – du skaber dit eget originale design med tekstiltryk!

Tekstiltryk er en enkel og sjov måde at sætte dit personlige præg på sweatere, t-shirts, onesies, forklæder og hagesmækker på. Vil du overraske nogen med en personlig og unik gave? Har I en jubilar i familjen, nogen der skal giftes, eller en kollega, der slutter på arbejdet? Der er mange lejligheder, hvor tøj med dit eget tryk på bliver den perfekte gave. Print af personligt tøj er ikke noget nyt for os på smartphoto. T-shirt med foto har været en favorit i mange år, og i sommer udvigedes udvalget med sweatere i 85% økologisk bomuld.

Textiltryck - eget tryck på kläder

Nu er det desuden også blevet muligt at være endnu mere kreativ i dit design, da vi har tilføjet et antal nye valg i vores editor.
Blandt tøj med tryk finder du alt fra T-shirts, onesies, børneforklæder, hagesmækker og de nye langærmede trøjer til børn, damer og herrer!

Vil du skabe din egen sweater, en personlig T-shirt eller give en sød onesie som gave? I så fald skal du læse videre, for her vil vi fortælle dig alt om de nyeste valg til at skabe dit eget design med tekstiltryk!

Tekstiltryk- sæt personligt præg på dit tøj

Først og fremmest: er du ikke en superkreativ person, eller ønsker du ikke at tænke for meget på dit eget design? Det gør ikke så meget, for tøj med tryk behøver ikke at være så kompliceret at lave, hvis du bruger nogen af de færdige skabeloner og designs, der er tilgængelige hos os på smartphoto. Klik bare på det produkt, du vil skabe, så får du alle de designs, du kan vælge imellem. Hvis du på den anden side ønsker at designe selv, kan du klikke på indstillingen “design dit eget tøj“. Du kan finde denne mulighed øverst på siden, når du klikker på et produkt (se det rødmarkerede på billedet herunder).

Textiltryck - eget tryck på kläder

Her finder du en oversigt over tekstilprodukter, der kan tilpasses med dit eget tekstiltryk, for eksempel ved at tilføje symboler, slogans og egne citater og PNG’er (se nedenfor). Vælg dit produkt, og læs nedenfor, hvordan du gør det til et fantastisk stykke tøj.

Tekstiktryk – sådan tilføjer du din egen tekst

Tidligere kunne du kun skabe tøj med dit eget tryk baseret på allerede færdige designs. Nu kan du beslutte, hvor du vil placere tekst og billede. Dette betyder, at du også kan skabe et design, der kun består af tekst (se eksemplet nedenfor).

Hvis du kun vil have tekst:

Textiltryck - eget tryck på kläder

Hvis du f. eks. vil have et tekstiltryk i form af et slogan eller citat på din t-shirt, skal du først fjerne billedområdet, der vises på din t-shirt:

Textiltryck - eget tryck på kläder

Klik derefter i menuen til venstre; Tekst, klik på Tilføj tekstzone og indtast din tekst i tekstfeltet. Derefter kan du tilpasse teksten, (farve, font, tekststørrelse…) under tekstfeltet.

Kurvetekst

Textiltryck - eget tryck på kläder
Textiltryck - eget tryck på kläder

Kurvetekst er et valg, der findes i menuen Tekst. Det giver dig mulighed for at forme teksten til en halvcirkel eller en hel cirkel.

Du kan også indføje symboler!

Nu har du tilføjet din egen tekst! Mangler der noget i dit design? I så fald kan du komplementere din sweater med symboler. I den venstre kolonne af editoren finder du en liste over symboler under forskellige temaer som kærlighed, fest eller baby.

Textiltryck - eget tryck på kläder
Textiltryck - eget tryck på kläder

PNG: PN hvad?

Dette afsnit er til dem, der allerede har kendskab til fotoredigering. PNG er et almindelig filformat til digitala billeder (såsom JPEG, GIF, EPS). Det, der er specielt med PNG, er, at du kan gemme nogle dele af fotoet som er gennemsigtigt. Logoer deles ofte i dette filformat, så baggrunden bliver gennemsigtig. Men det kan også skabe seje effekter ved for eksempel at afsløre et billede.

Hvis du vil gøre en del af dit billede gennemsigtigt, er den bedste mulighed at gøre dette i Photoshop. Der er også nogle online-værktøjer, der gør det nemt at gøre dette som https://clippingmagic.com/ (mod betaling) eller https://autoclipping.com/ (gratis).

Textiltryck - eget tryck på kläder

I smartphoto-editoren kan du nu også uploade billeder med en gennemsigtig baggrund. Hvor billedet er gennemsigtigt i din originale fil, printes der intet:

Textiltryck - eget tryck på kläder

Tøj med dit eget tryk: inspiration

Vi har nu gennemgået alle trin til at lave sweatere med vores eget tryk. Brug for mere inspiration for at komme igang? Har du problemer med at finde ud af, hvad du skal skrive? Det bedste tip er at google for inspiration. Google er en skattekiste af slogans, der aldrig slutter. Her er nogle sjove ideer, du gerne må tage direkte til dig:

Kombiner ord og symboler

Textiltryck - eget tryck på kläder

Navn + siden + fødselsår

Textiltryck - eget tryck på kläder

Filmcitater

Textiltryck - eget tryck på kläder

Maksimer dine hashtags

Textiltryck - eget tryck på kläder

Du kan finde alle produkter med tekstiltryk her.

PR & Social Media Manager Sofie creates the Smartphoto blog. She is passionate about photography and wants to inspire you to create beautiful things from your photos. Let us know what you would like to see on the blog. Email instagram@smartphoto.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.